Tikšanās ar žurnālisti, tulkotāju, grāmatu autori un garšvielu guru - Ivetu Galēju
Iveta Galēja par sevi:
Esmu žurnāliste, tulkotāja (izdotas vairāk nekā 70 manis tulkotās grāmatas), pati sarakstījusi septiņas grāmatas (visas tapušas kopā ar vīru Juri Galēju - viņš ir fotogrāfiju autors): "Garšaugi", "Garšvielas", "Konservēšanas rokasgrāmata", "Pavasara ēdieni", "Lieldienu ēdieni", "Dārzeņi. Idejas, padomi, receptes" un "Svinam ziemu!"
Gandrīz 20 gadus vadīju Radio SWH Ziņu dienestu, pēc tam darbojos žurnālā "100 Labi Padomi", bet visu laiku paralēli esmu pētījusi pārtikas skandālus pasaulē un produktu kvalitāti, gatavojusi ēdienus un publikācijas žurnāliem "Labu Apetīti!", "Garšīgs" un "Dienas ēdieni", interesējusies un eksperimentējusi ar garšām, smaržām un augiem, apceļojusi un mācījusies garšvielu un garšaugu dārzos daudzviet pasaulē, kļuvusi par herbalisti un apguvusi aromterapiju.
Mana pārliecība - daba un augi sniedz mums visu, kas vajadzīgs veselīgai un priecīgai dzīvei, tikai jāprot to gudri likt lietā. Zinu,ka tās it kā svešās tālu zemju garšvielas vēl pirms dažiem gadu simtiem pie mums ir bijušas ļoti labi pazīstamas un tikušas visnotaļ plaši izmantotas, bet pēc tam dažādu apstākļu dēļ aizmirstas. Un to pašu var sacīt par lielu klāstu citu augu.
Tāpēc man nodarbībās jeb meistarklasēs patīk dalīties ar zināšanām un pieredzi, iedrošināt izmēģināt jaunas idejas, ar kurām var ietaupīt gan laiku, gan naudu un sagādāt prieku, un stiprināt veselību sev un ģimenei. Visās nodarbībās notiek praktiska darbošanās: smaržošana, garšošana, iespaidu salīdzināšana, lai beigās varētu pagatavot dāvaniņu, ko paņemt līdzi uz mājām - priekam un iedvesmai.
Atgriezties atpakaļ